Studera i Asien

Många drömmer om att studera utomlands. Det behöver inte stanna som en dröm utan med rätt motivation och information så kan drömmen bli sann. Första steget för utomlandsstudier är att bestämma vilket land och vilken kontinent du vill studera på. Inte nog med att det är en stor merit att plugga utomlands utan Asien är speciellt i framkant med tanke på hur snabbt deras utvecklingskurva har gått.

Det sägs att USA är drömmarnas- och möjligheternas land men just nu har Asien tagit över den titeln. Här föds företag varje dag som på kort tid blir världsledande inom sin kategori och utbildningsnivån på befolkningen är väldigt hög. Det är med rättare sagt helt rätt plats att skaffa en utbildning på och börja sin karriär på. I nordöstra Asien så ligger Yonsei University som ligger i centrala Seoul och har ungefär 30 000 studenter. Universitetet har även samarbete med Uppsala Universitet där studenter kan studera utomlands under ett år. Ett annat universitet som också har samarbete med Uppsala Universitet är det prestigsfulla Ewha Womans University i Sydkorea som har titeln ”världens största universitet för kvinnor”.

studera utomlands

Asiens bästa universitet är National University of Singapore som också är ett av de bästa i världen. De tar emot studenter från 100 olika länder samt har hand om 38 000 studenter. De två huvudämnena man satsar på är entreprenörskap och forskning. Universitetet har även ett samarbete med den Kungliga Tekniska Högskolan.

När man väljer att plugga utomlands så är det mycket att tänka på. Dels måste man ha råd att betala studieavgiften som kan bli rätt saftig beroende på vilket universitet man söker sig till. Studieavgiften kan man lösa antingen via studielån som sker hos CSN eller via betalning ur egen ficka. Det man bör titta upp härnäst är boende då boendesituationen i många länder är svår. Efter att betalningen är säkrad så måste man ansöka och kan här då antingen välja att gå på ett svenskt universitet och ha ett utbytes år eller söka direkt till ett universitet i Asien.