Öka ergonomin på arbetsplatsen med lyftbord

Lyftbord

Att förebygga olyckor på arbetsplatsen är A och O för att arbetet ska fungera och för att personalen ska må så bra som möjligt. Inom branscher där det förekommer många tunga lyft och vridningar är det extra viktigt att man ligger steget före och ser till att erbjuda sin personal så ergonomiska verktyg som möjligt.

Tunga eller upprepade lyft förekommer på de allra flesta arbetsplatser. Det kan vara allt från fabriker till kontor eller sjukhus, men också i garage, skolor eller butiker. Att hela tiden behöva böja sin rygg eller vrida armarna kan orsaka stora problem som leder till sämre produktion för företaget, men också en hel del sjukfrånvaro. Genom att använda sig av professionella lyftbord kan du som företagare förhindra många olika typer av problem. Lyftbordet gör det möjligt för personalen att få hjälp med tunga föremål, men bordet kan också regleras så att de passar varje individs behov. Bordet kan vanligtvis regleras så pass mycket att den kan sänkas till golvnivå, men också höjas till full höjd, vilket oftast menar att bordet går att få så högt att det når över en vuxen människa.

Trots att det kan kännas som ett dyrt inköp så är det ett lyftbord helt klart värt sin kostnad. Att behöva betala ut sjuklöner eller få sämre flöde på arbetsdagen kan i slutändan vara mer kostsamt. Har du ingen tidigare erfarenhet av lyftbord hittar du dessa enklast via internet. Är tanken att beställa många bord kan det vara bra att kontakta företaget i fråga och på så sätt är det lättare att få ett bättre pris. Lyftarbeten av olika slag är den främsta anledningen till skador på skelett, muskler och nerver, vilket snabbt kan förhindras om man lär sig att förutse vart skador kan uppkomma och förhindrar detta med rätt redskap. Ett lyftbord ser till att dina anställda eller du själv slipper de tunga lyften och på så sätt sparar in på hälsa och kropp.