Tidrapportera

Jag arbetar som hantverkare i stockholmsregionen. Yrket är mycket varierande och det krävs att jag ständigt är på alerten för att hänga med i branschens utveckling. För mig handlar det om att åka mellan olika byggen från dag till dag och den andra dagen är aldrig den förra lik. Många tror att hantverkaryrken är monotont men jag skulle hävda motsatsen. Det finns dock ett moment i mitt yrke jag inte tycker om… tidrapportera. Tidigare har jag med fasa väntat med detta in i det sista just för att jag tyckte det var så tråkigt. Men det var inte bara tristessen som störde mig, det var också den tid jag var tvungen att lägga ned på rapporteringen varje vecka. Tid som tog upp stora delar av min vardag. Jag har ju ett stort intresse för flugfiske som jag hellre lägger min tid på än att pilla med siffror och papper.

Nu är dock mina problem ur världen. En branschkollega visade mig en ny app till sin mobil som hon tidrapporterar genom. Först var jag skeptisk, men när hon visade hur snabbt och enkelt hon kunde lägga in och planera sina timmar så valde jag att ge appen ett försök. Att gå över till tidrapportering i mobilen har varit ett av mina bästa yrkesrelaterade beslut någonsin. Nu får jag massa tid över till annat som är roligare, både på jobbet och min fritid. Flugfisket går bättre än någonsin, det finns ingen bättre känsla än när fisken hugger på ett flugfiskespö. Nu får jag uppleva mer av den känslan, allt på grund av smidig tidrapportering mobilen.

tidrapportering

Nu ska jag vidare mot nästa jobb. Det är Janssons som ska lägga in golvvärme i badrummet på övervåningen. Om jag jobbar på bra lär det inte ta allt för lång tid och jag är snart ute och kastar fluga igen. Jag ser redan fram mot tidrapportering av projektet.